Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Πάνος Γερμανός: Ο επιχειρηματίας με όραμα και πολυσχιδή δραστηριότητα

Άλλη μία κίνηση πραγματοποίησε ο Πάνος Γερμανός, υπογράφοντας συμφωνία με τους κύριους μετόχους της εταιρείας Entersoft για την αγορά ενός ποσοστού 53,7%.

Ο κ. Γερμανός, ο οποίος έχει καθιερωθεί στην κορυφή του επιχειρηματικού κόσμου με παρόμοιες κινήσεις, γεννήθηκε το 1950 στις Μηλιές της Ηλείας και προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια. Αν και αναγκάστηκε να εργαστεί από νεαρή ηλικία για να στηρίξει την οικογένειά του, κατάφερε να συνεχίσει τις σπουδές του και να αποφοιτήσει από το οικονομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών.

Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στον χώρο της επιχειρηματικότητας, με τα πρώτα του βήματα να γίνονται στον κλάδο των μπαταριών. Το 1980 ίδρυσε το πρώτο κατάστημα πώλησης μπαταριών με την επωνυμία "Γερμανός" στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη της επιτυχημένης του επιχειρηματικής πορείας.

Με το πέρασμα των ετών, επεκτάθηκε στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και το 2006 η αλυσίδα καταστημάτων "Γερμανός" έγινε το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικών πωλήσεων κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ιστορία του δικτύου καταστημάτων “Γερμανός” έκλεισε για τον επιχειρηματία όταν το 2006 ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη εξαγορά του από την Cosmote.

Πηγή άρθρου:
Πάνος Γερμανός: Επιχειρηματίας με όραμα και πολυσχιδή δραστηριότητα