Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο

Στέφανος Χίος


Επίθεση, με στόχο τον δημοσιογράφο και εκδότη, Στέφανο Χίο, σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, ο Στέφανος Χίος επέστρεφε από τα γραφεία της εφημερίδας που εκδίδει και στάθμευσε το Ι.Χ. αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του. Εκείνη τη στιγμή ένας άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εμφανίστηκε μπροστά του και πυροβόλησε εναντίον του. Μία σφαίρα τον πέτυχε στον λαιμό και μια δεύτερη στα πλευρά, ενώ άλλες δύο πέτυχαν το όχημα του.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση του δημοσιογράφου

Έχοντας τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε αρχικά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ για νοσηλεία. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά διαχειρίσιμη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι γλίτωσε από θαύμα καθώς η βολίδα πέρασε δίπλα ακριβώς από την καρωτίδα.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του Στέφανου Χίου η σύζυγος του, καθώς επίσης συνεργάτες και φίλοι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχε δεχθεί απειλές και πρόσφατα, ενώ είχε απορριφθεί το αίτημα του για αστυνομική συνοδεία.

Τόσο στο σπίτι του δημοσιογράφου και εκδότη στα Βριλήσσια, όσο και στο νοσοκομείο ΚΑΤ βρίσκονται αστυνομικοί για να λάβουν καταθέσεις. Επίσης, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας για να δουν το δρομολόγιο των δραστών.

ΠΗΓΗ: Reader.gr