Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Πάνος Γερμανός: Η Entersoft περνά στα χέρια του Olympia Group

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη στον κλάδο της πληροφορικής έρχεται από τον Πάνο Γερμανό και το νέο deal που έκλεισε, που επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία και τις προοπτικές του κλάδου, που συνδέονται με τη διαδικασία ψηφιακής μετάβασης του ελληνικού δημόσιου τομέα και της οικονομίας γενικότερα.

Η συμφωνία αφορά την απόκτηση του 53,73% των μετοχών της εταιρείας πληροφορικής Εntersoft από τον Όμιλο Olympia του κ. Γερμανού σε συνεργασία με το fund Imker Capital, ενισχύοντας έτσι την παρουσία τους στον κλάδο. Οι επενδυτές κατέχουν ήδη το 4,69% των μετοχών της Entersoft και με την απόκτηση του 53,73% αυξάνουν το πλειοψηφικό ποσοστό τους σε 58,42%, γεγονός που καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του υπόλοιπου μεριδίου των μετοχών της εταιρείας.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε μέσω της θυγατρικής SoftOne του Ομίλου Olympia, αν και είχαν διαδοθεί φήμες για συγχώνευση μεταξύ των SoftOne και Entersoft, οι οποίες όμως διαψεύστηκαν. Εκτός από τη συμφωνία για την απόκτηση του 53,73% των μετοχών της Entersoft, οι επενδυτές κατέχουν επιπλέον το 4,95% των μετοχών της από προηγούμενες εξαγορές.

Πηγή άρθρου:
Πάνος Γερμανός: Η Entersoft περνά στα χέρια του Olympia Group