Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Η συμβολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην εκπαιδευτική κοινότητα

Το DAAD-Goethe Institute επέλεξε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως έναν από τους «προορισμούς» επίσκεψης του Ιnternational Fact Finding, Mission Greece του DAAD-Goethe Institute στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος της Γερμανικής κυβέρνησης, HAW international για την διεθνοποίηση των Γερμανικών Πανεπιστημίων.


Συγκεκριμένα, 14 Γερμανικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που απάρτιζαν την αποστολή, ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους για τις ακαδημαϊκές ευκαιρίες και το φάσμα των σπουδών που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Από την πλευρά τους,  οι εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσίασαν τις βέλτιστες πρακτικές και τις δράσεις που πραγματοποιούνται στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Εκπαίδευση, αλλά και τις πρωτοβουλίες που καθιστούν το Κολλέγιο ένα επιτυχημένο παράδειγμα διεθνοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ένα event δικτύωσης, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να εξετάσουν πιθανές περιοχές για μελλοντική συνεργασία.

Πηγή άρθρου:
Η συμβολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην εκπαιδευτική κοινότητα