Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αγωγή κατά της Tesla για τροχαίο στο οποίο δεν άνοιξαν οι αερόσακοι του Model 3



Αντιμέτωπη με αγωγή έρχεται η Tesla για ένα περσινό τροχαίο ατύχημα στο Μέριλαντ, στο οποίο οι αερόσακοι του Model 3 απέτυχαν να ανοίξουν, με αποτέλεσμα μία καθηγήτρια πανεπιστημίου να υποστεί εγκεφαλική βλάβη από τον τραυματισμό.

Ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής της εταιρείας, έχει χαρακτηρίσει το Model 3 ως το «ασφαλέστερο αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε ποτέ» με το χαμηλότερο ρίσκο τραυματισμού από κάθε άλλο όχημα, που έχει ελεγχθεί από τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές. Οι δικηγόροι που υπέβαλαν την αγωγή πιστεύουν πως είναι η πρώτη υπόθεση, που βάζει στο στόχαστρο την ασφάλεια των αερόσακων της Tesla.

«Η Tesla έλεγξε, κατασκεύασε, προώθησε, διένειμε ή/και πούλησε το Model 3, θέτοντας το προϊόν σε εμπορική κυκλοφορία σε ελαττωματική και αδικαιολόγητα επικίνδυνα κατάσταση» διατείνονται οι δικηγόροι της Κρίστιαν Έντουαρντς και του συζύγου της στην καταγγελία των 27 σελίδων.

Η Tesla δεν απάντησε σε πολλαπλά email με τα οποία το Bloomberg ζητούσε σχόλιο για την υπόθεση.

Η οικογένεια ζητεί αποζημίωση για τα ιατρικά έξοδα, την απώλεια ακοής της Έντουαρντς και τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη από το ατύχημα.