Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Πως επέστρεψε ο Πάνος Γερμανός στο Χρηματιστήριο

Πάνος ΓερμανόςΟ Πάνος Γερμανός, ο ιδρυτής του Ομίλου Olympia, αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Περισσότερα από δέκα χρόνια μετά την πώληση της τότε εισηγμένης εταιρείας Γερμανός στην Cosmote η ενασχόλησή του με το ελληνικό χρηματιστήριο ξεκίνησε εκ νέου με την εισαγωγή του στο κεφάλαιο της Lamda Development.

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση στην οποία προέβη μαζί με την οικογένεια Κάτσου με κοινό όχημα τη σύμπραξη Voxcove Holdings. Συγκεκριμένα, το δίδυμο Γερμανού-Κάτσου, αγόρασε 10.227.206 μετοχές της Lamda, έναντι συνολικού τιμήματος 55.226.912 ευρώ. Σήμερα η μετοχή έχει φτάσει μέχρι και τα 8,10 ευρώ αυξάνοντας την αγοραία αξία του αρχικού μετοχικού πακέτου στα 82.840.369 ευρώ.

Με το μεγαλεπήβολο project του Ελληνικού να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, ο επιχειρηματίας έχει εκφράσει τη θέση του πως πρόκειται για εθνικής σημασίας έργο και προτίθεται να το στηρίξει περαιτέρω. Έτσι δεν αποκλείεται να τον δούμε να πρωταγωνιστεί στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από πλευράς Lamda.

Διαβάστε περισσότερα: www.mononews.gr