Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Αρση μέτρων: Στα χωριά από τις 19 Μαΐου -Θα επιτραπούν οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς

Στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί με διάγγελμα στον ελληνικό λαό και θα ανακοινώσει το πλαίσιο για τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.





Αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα ακολουθήσει η ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ έξι αρμόδιοι υφυπουργούς θα προχωρήσουν σε περαιτέρω αναλύσεις για όλες τις διαδικασίες και όσα θα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες στο πλαίσιο της άρσης μέτρων, έτσι ώστε να γίνει μια σταδιακή επάνοδος σε μια κανονικότητα.

Μπορεί από τη Δευτέρα να σταματήσει η υποχρέωση των πολιτών να στέλνουν sms μετακίνησης ή να έχουν χειρόγραφη βεβαίωση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες για όλη την επικράτεια. Ανάμεσα στα όσα θα ανακοινωθούν το απόγευμα θα είναι και η μετακίνηση σε άλλους νομούς η οποία θα ξεκινήσει μετά από 15 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 19 Μαΐου. Η αρμόδια επιτροπή των ειδικών, αλλά και η κυβέρνηση θέλουν το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα να εφαρμοστεί σταδιακά και με όλες τις δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Γι αυτό και δεν θα επιτραπεί αμέσως η ελεύθερη μετακίνηση σε διαφορετικούς νομούς, δηλαδή στα χωριά και τα εξοχικά.

Σημειώνεται πάντως ότι θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Γάντια, μάσκες, κοινωνική απόσταση, συνεχές καλό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνωστισμού και πολύ μεγάλη προσοχή από όλους έτσι ώστε να μην αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη του κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/arsi-metron-sta-horia-apo-19-maioy-metakiniseis-nomoi