Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ο Πάνος Γερμανός ιδρύει θυγατρική της Sunlight στις ΗΠΑ

Ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός μέσω της Sunlight επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Αμερική. Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση η οποία συνδυάζει την ίδρυση της θυγατρικής Sunlight Batteries USA Inc. με τη δημιουργία της μεγαλύτερης μέχρι στιγμής μονάδας συναρμολόγησης της εταιρείας διεθνώς.

Πάνος Γερμανός

Η σύγχρονη μονάδα συναρμολόγησης με έδρα την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας θα έχει έκταση 9.700 τ.μ και υπερβαίνει τόσο σε επιφάνεια όσο και σε παραγωγική δυναμική την ήδη υπάρχουσα μονάδα στη Βερόνα της Ιταλίας η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς της Ευρώπης. Ενδεικτικά, η παραγωγική δυναμικότητα των μπαταριών έλξης θα ενισχυθεί κατά 200.000 στοιχεία ανά έτος.

Από την επένδυση θα προκύψουν 46 νέες θέσεις εργασίας. Επακόλουθα, η τοπική κυβέρνηση η οποία στηρίζει τον ελληνικό όμιλο θα προχωρήσει σε επιχορήγηση ύψους 400.000 δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως η Sunlight διεκδικεί το 10% της παγκόσμιας αγοράς στις μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα βιομηχανικής χρήσης (EIVs). Η επέκτασή της στις ΗΠΑ θεωρείται ορόσημο για την ανάπτυξή της.

Πηγή άρθρου:  www.newsbeast.gr