Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ικανοποιημένο δηλώνει το 73% των Ελλήνων εργαζομένων

Το αίσθημα ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει, έπειτα από μια δεκαετή ύφεση, στη σωστή ρότα φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στην ψυχολογία των εργαζομένων οι οποίοι σε ένα ποσοστό 73% δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους, ενώ διατηρούν υψηλές προσδοκίες για τη χρονιά που θα έρθει.

Τα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγαν από κοινού, η Edenred, ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος και η Focus Bari, είναι άκρως εντυπωσιακά και υπογραμμίζουν ότι η αισιοδοξία, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες επιστρέφουν στους κόλπους των επιχειρήσεων που κλήθηκαν να επωμιστούν και το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος. Στόχος της έρευνας ήταν η μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα, η κατανόηση των αναγκών τους από τη σημερινή τους εργασία, με τελικό σκοπό να προσφέρει στους επαγγελματίες του HR, πληροφορίες και προτάσεις για τη βελτιστοποίηση του εργασιακού περιβάλλοντος, δεδομένης της σημερινής κατάστασης.

«Είναι η πρώτη χρονιά που διεξάγουμε την έρευνα και ο λόγος που αποφασίσαμε να την κάνουμε ήταν γιατί θεωρούμε ότι βγαίνοντας από την κρίση πρέπει να κατανοήσουμε τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται, να αφουγκραστούμε τι ζητούν οι εργαζόμενοι και φυσικά τι κινητοποιεί τα νέα παιδιά. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ότι τα νεαρότερης ηλικίας άτομα ψάχνουν για αξιοκρατία και πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη» δήλωσε στο fortunegreece.com ο Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred, Γιάννης Κολοβός.


Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα και όπως αποκάλυψε αντίστοιχη έρευνα θα εκπονηθεί και για το 2020, στην οποία θα προστεθούν νέες μεταβλητές ώστε να εμβαθύνουν ακόμα πιο πολύ. «Το οικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται, διαφαίνεται η προοπτική και το επόμενο βήμα είναι να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες συνθήκες εργασίας» επεσήμανε.

Σύμφωνα με την Άννα Καραδημητρίου, Αντιπρόεδρο της Focus Bari, υπεύθυνη για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή της εν λόγω έρευνας, οι εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 51 ετών σημείωσαν το υψηλότερο σκορ σε ότι αφορά τον βαθμό ικανοποίησης (7,9) ενώ οι εργαζόμενοι έως 30 ετών (7,1). Μάλιστα η δεύτερη ηλικιακή κατηγορία είναι και αυτή που τρέφει τις χαμηλότερες προσδοκίες, γεγονός που, όπως επισημάνθηκε, θα πρέπει να θορυβήσει τα τμήματα HR, καθώς αυτή η γενιά δεν διστάζει να εγκαταλείψει μια εταιρεία για χάρη κάποιας άλλης που της εξασφαλίζει την προοπτική εξέλιξης.

 Διαβάστε περισσότερα: \www.fortunegreece.com