Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο Όμιλος με το ελληνικό DNA

Η πρόσφατη δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου ότι η Mytilineos είναι ένας διεθνής Όμιλος με ελληνικό DNA επιβεβαιώθηκε με την έκδοση του διεθνούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή απέσπασε τα «εύσημα» της αγοράς με τους οίκους S&P, και Fitch να κατατάσσουν τη Mytilineos ανάμεσα στις λίγες εταιρείες credit rating καλύτερο από αυτό του δημοσίου.




Ευάγγελος Μυτιληναίος

Τα κεφάλαια από το διεθνές ομόλογο θα αξιοποιηθούν στην πρώτη μεγάλη μεταμνημονιακή επένδυση, τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 826MW, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, επένδυση που θεμελιώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

To όραμα του Ευάγγελου Μυτιληναίου για ένα Όμιλο διεθνών προδιαγραφών με εταιρική διακυβέρνηση σύμφωνα με βέλτιστες πρακτικές μοιάζει πιο κοντά παρά ποτέ στην υλοποίησή του. Η Mytilineos είναι μια από τις διεθνοποιημένες ελληνικές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών που ξεπέρασε το 1,5 δις ευρώ την περασμένη χρονιά ενώ κατέχει ηγετική θέση σε τομείς όπως η ενέργεια και η μεταλλουργία. Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ήταν ιδανική για την έκδοση του ομολόγου, με λήξη το 2024.

Πηγή: www.liberal.gr